Cavotec Grubu’nun limanlardaki ve terminallerdeki makinelesme ve konteyner kullanimina katilimi, 1963 yilinda ileri teknoloji ürünü kablolu makara Tambur sistemlerinin gelistirilmesi ile basladi. Cok gecmeden, Cavotec vinc operasyonlarini hizlandirirken tam kablo korumasi saglayan sistem olan yenilikci ‘’Panzerbelt’’i gelistirdi.
Günümüzde, yeni olan Ship-to-shore (=gemiden-karaya) olarak adlandirilan yeni vinclerin % 30’u bu kablolu makaralar Tamburlar ile donatilmistir ve dünya genelinde önemli liman ve terminallerde yüzlerce ‘’Panzerbelt’’ kurulumu mevcuttur.
Cavotec Grubu, MoorMaster otomatik Gemi demirleme sistemleri, vinc yatagi ürünleri, kontak bilezigi tertibati, elektriksel güc konektörleri, güc zincirleri , daimi elevatörler ve vinc kontrolörü gibi liman ve terminallerde kullanim icin diger taninmis ekipmanlari da temin eder.